Kontakt
 
Istrabenz Turizem LifeClass
Istrabenz hoteli Portorož
 
Domov > Turizem
Kempinski Palace Portorož
Hotel Palace je bil zgrajen v času avstroogrske monarhije kot turistični objekt najvišje kategorije. Portorož je takrat z Gradežem, beneškim Lidom in Opatijo sodil med najpomembnejša evropska obmorska kopališča in zdravilišča.
 
Ob odprtju leta 1910 je bil hotel Palace za Excelsiorjem v Benetkah najlepši in največji hotel na Jadranu.
 
Konec leta 1983 je bil z občinskim odlokom o razglasitvi kulturnih in zgodovinskih spomenikov na območju občine Piran (številka 26/83-379) razglašen za kulturni spomenik, park pred njim pa za spomenik oblikovane narave.
Park pred hotelom je spomeniško zaščiten.
 
Leta 1990 so hotel Palace zaprli. Občina Piran in Istrabenz, d.d., sta leta 2003 našla skupni interes za prenovo propadajočega hotela Palace in ustanovila družbo Istrabenz hoteli Portorož, d.o.o., ki je prevzela njegovo prenovo.
 
Junija 2008 je družba s podjetjem Kempinski Hotels S.A. podpisala pogodbo, na podlagi katere bo mednarodna hotelska veriga Kempinski naslednjih 20 let vodila in upravljala hotel. Danes se imenuje Kempinski Palace Portorož.
 
Hotel Kempinski Palace Portorož je prvi slovenski luksuzni hotel, kategoriziran s petimi zvezdicami in z oznako »de luxe«. V svetovnem rangu sodi med luksuzne hotele.
 
 
V prenovljenem hotelu je poudarek na ekskluzivnosti in obravnavanju gostov na najvišji kakovostni ravni. Hotel Palace Kempinski Portorož predstavlja krono portoroške turistične ponudbe z vrhunsko opremljenimi sobami, edinstveno kulinarično, wellness in kongresno ponudbo. Portorož je s tem dobil enega od najprestižnejših hotelov na obali med Benetkami in Dubrovnikom.
 
Namenjen bo tudi protokolarnim dogodkom na najvišji ravni.
 
 
 
 
*********************
 
Hotel Palace so v njegovi zgodovini obiskali številni znani gostje:
Josip Broz - Tito, filmski igralci Marcello Mastroianni, Yul Brynner, Pierre Brice, Lex Barker, ameriški filmski režiser in igralec Orson Welles, hrvaški pianist Ivo Pogorelić, grški skladatelj Mikis Teodorakis, popularni italijanski pevci Rita Pavone, Patty Pravo, Mina, Adriano Celentano in Bobby Solo.
 
 
 
 
 
Za ogled te strani potrebujete Flash 8 predvajalnik.